AVLOPPSGUIDEN HAR FLER ÄN 25.000 UNIKA BESÖKARE PER MÅNAD
Fler och fler besöker avloppsguiden. De flesta av dem ska göra om sitt avlopp.

Vill du synas på avloppsguiden?
Presentera ert företag och era produkter på avloppsguiden.
Kontakta Carina

Mycket på gång om gemensamhetsanläggningar

Ska du på VA-mässan i Jönköping i september? Missa inte VA-guidens seminarium tisdagen den 27 september mellan kl. 10.00-12.30.

– Vi kommer bland annat berätta om stegen som behöver tas vid bildandet av en gemensamhetsanläggning, pågående projekt, juridiken bakom samt presentera kommun case, säger Astrid Grinell, redaktör för VA-planeringsguiden.

Programmet

Målet med projektet som presenteras är att utveckla och förankra en process för att lösa fråga om enskilt avlopp genom bland annat gemensamhetsanläggningar. Kunskapsinsamling kommer även ske för att ge ett bättre beslutsunderlag och vägledning om gemensamhetsanläggningar för VA.

__________________________________________________________

Har du kunskap och erfarenhet av gemensamhetsanläggningar för vatten och avlopp?

Examensarbetaren Helena Skeri, student på miljö- och hälsoskyddsprogrammet Stockholms Universitet, vill komma i kontakt med fastighetsägare, kommuner och lantmätare för intervju om gemensamhetsanläggningar för vatten och avlopp (GA för VA). Exjobbet ska ge en bild av hur landets kommuner arbetar med gemensamhetsanläggningar.

Läs mer om enkäten (tar mindre än 5 minuter)

VA-planeringsguiden arrangerar också en workshop där kommuner och lantmätare kan diskutera gemensamhetsanläggningar för VA. Workshopen kommer att vara i Stockholm den 8:e november. Du kan göra en intresseanmälan i enkäten (ej bindande).