AVLOPPSGUIDEN HAR FLER ÄN 25.000 UNIKA BESÖKARE PER MÅNAD
Fler och fler besöker avloppsguiden. De flesta av dem ska göra om sitt avlopp.

Vill du synas på avloppsguiden?
Presentera ert företag och era produkter på avloppsguiden.
Kontakta Carina

Ingemar Bergbom är Avloppshjälte

VA-guiden har utsett Ingemar Bergbom, miljöinspektör i Habo och Mullsjö kommuner, till 2017 års Avloppshjälte. Priset delades ut under konferensen Vatten Avlopp Kretslopps kvällsmiddag den 16 mars.

Ingemar-Bergbom-200-px-webb.jpgIngemar Bergbom, miljöinspektör i
Habo och Mullsjö kommuner får
utmärkelsen Avloppshjälte 2017.

Foto: Privat

– Tackar, det var verkligen en överraskning att jag skulle få denna utmärkelsen! Det fick mig att reflektera över att samarbetet och kunskapen om små avlopp har ökat under de senaste 10-15 åren. Arbetet med de enskilda avloppen är viktigt och kräver uthållighet samt kompetenta handläggare och entreprenörer, säger Ingemar Bergbom.

Såhär lyder motiveringen för Ingemar:

Ingemar Bergbom har arbetat länge med frågor kring små avlopp. I Habo och Mullsjö kommuner arbetas det med allt mellan förorenade områden, kalkning, kommunala reningsverk till miljöolyckor och vattenskyddsområden. Inom avloppsområdet var Ingemar med i ett av de tidiga medlemsråden som fanns innan Avloppsguidens användarförening startade 2010. Ingemar har även varit en bidragande orsak till det tidiga samarbetet inom Miljösamverkan F i Jönköpings län.

guldtoa-vak.png

Priset Avloppshjälten är instiftat av VA-guiden för att lyfta och hylla kommuntjänstepersoner som gjort något extra bra i arbetet med små avlopp. Priset delades ut för fjärde året i rad och består bland annat av en gyllene miniatyrtoalett.