AVLOPPSGUIDEN HAR FLER ÄN 25.000 UNIKA BESÖKARE PER MÅNAD
Fler och fler besöker avloppsguiden. De flesta av dem ska göra om sitt avlopp.

Vill du synas på avloppsguiden?
Presentera ert företag och era produkter på avloppsguiden.
Kontakta Carina

Platsannons: Miljöinspektör till Eskilstuna med inriktning avlopp

Kort sammanfattning av annonsen:
Som ny miljöinspektör i Eskilstuna med inriktning avlopp kommer du att arbeta med ärenden på fastigheter där avlopp ska anläggas, ses över eller saneras. Även ärenden som rör värmepumpar kan komma att hanteras av dig. Den största delen av tillsynen blir i kommunens saneringsprojekt som går ut på att alla små avlopp i kommunen ska ha setts över innan 2021.
Det är en tillsvidaretjänst på heltid och sista ansökningsdag är den 27 augusti.

Hela annonsen:

Miljöinspektör med inriktning avlopp!

eskilstuna logo.png

Arbetsplatsbeskrivning

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar - miljökontoret och räddningstjänsten. Förvaltningens målsättning är att Eskilstuna ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Vi ska arbeta för att Eskilstuna får en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor och djur i dagens och morgondagens Eskilstuna. Vi ska minska risken för bränder och olyckor genom riskbedömningar och skadeförebyggande insatser. Ansvarig politisk nämnd är miljö- och räddningstjänstnämnden.

På miljökontoret arbetar totalt 30 miljöinspektörer som utför tillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och strålskyddslagen. Vi har även tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om vissa receptfria läkemedel. Vi är organiserade i två enheter – den ena ansvarar för avlopp, hälsoskydd, livsmedel, alkohol och tobak och den andra ansvarar för miljöskydd.

Vi söker nu en ny kollega till vårt härliga team!

Läs mer om Eskilstunas miljökontor på: http://www.eskilstuna.se/Miljokontoret/

Arbetsbeskrivning

Har du ett brinnande intresse av tillsynsarbete och miljöfrågor? Vi erbjuder dig en omväxlande vardag där du har stor möjlighet att styra och planera ditt eget arbete.

Som miljöinspektör med inriktning avlopp kommer du besöka fastigheter där avlopp ska anläggas, ses över eller saneras. Även ärenden som rör värmepumpar kan komma att hanteras av dig. Den största delen av tillsynen blir i vårt saneringsprojekt som går ut på att alla små avlopp i kommunen ska ha setts över innan 2021.

Arbetet innebär myndighetsutövning och du bedömer och beslutar självständigt i enskilda ärenden. I arbetet ingår även att ge råd och information via telefon. Även andra arbetsuppgifter inom miljökontorets olika områden kan bli aktuella.

Arbetsplatsen ligger centralt i Eskilstuna, bara några minuters promenad från tåg- och busstation. Vi arbetar kontorstider måndag-fredag, och du har möjlighet till flextid. Uppdraget ger också möjlighet till att arbeta hemifrån en dag i veckan om arbetet tillåter (i överenskommelse med chef).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning till miljöinspektör eller annan relevant akademisk utbildning med miljöinriktning. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från miljökontor med tillsyn av små avlopp och värmepumpar ser vi det som mycket positivt, men inget krav. Om du arbetat med att planera saneringar/inventeringar av små avlopp eller arbetat med VA-planer så är det meriterande. Även annan erfarenhet av tillsyn inom miljöbalkens område är meriterande.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. B-körkort är ett krav eftersom du behöver resa i närområdet.

För att kunna lyckas i rollen behöver du vara social, lösningsinriktad och kundorienterad. Med det menar vi du är intresserad av att sätta dig in i andra människors situation och att du kan anpassa din kommunikation i mötet med olika människor. Du behöver vara trygg i dig själv och du måste kunna behålla lugnet även i pressade situationer. Du är van att självständigt planera och prioritera ditt eget arbete och kunna anpassa dig till andra i arbetsuppgifter som kräver samarbete. Din personlighet är viktig för oss, samt att du har ett stort intresse och kunskap inom området.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidareanställning

Omfattning: heltid

Tillträde: efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-27

Referensnummer: 3699.2

Välkommen att söka genom att:

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson

Marika Kröller
Rekryteringskonsult
016-710 9871

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad! 

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer. 

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.